Zeef de bloem boven een grote kom en maak in het midden een kuiltje. Los de gist op in wat lauwe melk en giet dit mengsel in het kuiltje. Voeg daarna - scheutje voor scheutje - de rest van de lauwe melk toe en wat zout. Maak goed roerend vanuit het midden een mooi glad, vloeiend beslag. Was de rozijnen en krenten en laat ze heel goed uitlekken. Schil de appelen en verwijder de klokhuizen. Snipper vervolgens de appelen en de sukade fijn. Doe de rozijnen, krenten, fijngesnipperde appelen en sukade in het beslag en schep alles goed door elkaar. Laat dan het beslag - afgedekt met een vochtige doek - op een warm plekje 1 uur rijzen. Verwarm in een frituurpan de slaolie tot er een lichte damp vanaf komt en leg keukenpapier klaar. Maak met 2 eetlepels (telkens even in de hete olie dopen) of een ijsschep bollen van het beslag en laat die in de hete olie glijden. Bak de oliebollen (5 tegelijk) in 5 minuten gaar en goudbruin. Als het goed is, draaien de bollen na circa 3 minuten vanzelf om. Doen ze dat niet, geef ze dan even een duwtje. Neem de oliebollen met een schuimspaan uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken. Bestrooi de oliebollen voor het opdienen met poedersuiker.
oliebollen (circa 25 oliebollen) is een recept van Buissink.com