sinaasappelsoufflé (soufflé à l’orange)

4
0 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Laat de boter op kamertemperatuur op komen, zeef de bloem. Breng de melk aan de kook, meng de boter en bloem langzaam door de hete melk in een ruime kom. Klop de eierdooiers luchtig in een vetvrije kom en spatel deze voorzichtig door het beslag, voeg de likeur en de geraspte sinaasappelschil erdoor. De eiwitten stijfkloppen, met de suiker erbij. 1/3 van het eiwitschuim door het beslag mengen met een garde zodat het schuim goed is opgenomen in het beslag. Nu heel voorzichtig de rest van het schuim door het beslag mengen zodat het geheel luchtig blijft. Beboter de soufflévorm en bestuif de vorm met bloem. Schep nu het luchtige beslag in de vorm en laat de soufflé in het midden van het ovenrooster 30 minuten rijzen. Tijdens dit proces nooit de oven openen: DE SOUFFLE ZAKT DAN IN! Haal de soufflé na 30 minuten uit de oven en bestrooi met poedersuiker en serveer direct!

sinaasappelsoufflé (soufflé à l’orange) is een recept van Buissink.com

Dit vind je misschien ook lekker

Canard A L'orange
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw A L`orange
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groene Theesorbet
30-60 min - Nagerecht
Bekijk recept
Appel Sorbetijs A L?orange
Langer dan 1 uur - Nagerecht
Bekijk recept

Sinaasappelsoufflé
55 min Nagerecht
Bekijk recept