Mediterrane ovenschotel met worst en puree

4
30 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 5 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook ze in 20 min. met weinig water en zout gaar. Snijd de worst in stukjes van ca. 2 cm, de uien in ringen en de paprika in repen.
  • 2 Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C. Verhit een hapjespan en bak de worst 3 min. Voeg de ui toe en bak 2 min. mee. Doe de paprika erbij en bak 2 min. mee. Voeg de tomatenblokjes en kruiden toe en breng op smaak met peper en zout.
  • 3 Giet de aardappelen af en laat op een warmhoudplaatje op laag vuur 2 min. drogen. Indien je elektrisch of op inductie kookt, kun je de puree op de laagste stand laten drogen. Verhit ondertussen de melk in een steelpannetje. Pureer de aardappelen met de pureestamper of pureeknijper. Klop met een garde de melk en de boter erdoor totdat de puree dik vloeibaar en glad is.
  • 4 Schep het worst-groentemengsel in de ovenschaal en verdeel de puree erover. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven totdat de puree goudbruin is.

Mediterrane ovenschotel met worst en puree is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Rodekoolstamppot met rundervinken
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinazie-tomaatstamppot met runderworstjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkool met gevulde hotdogs
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gnocchi met mediterrane paprikatomatenstoof
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mediterrane vissoep
20 min-
Bekijk recept
Pasta met mediterrane tonijnsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mediterrane pastaschotel met Chaumes
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept