Franse aardappel-kaaspuree

4
30 min
Bijgerecht
2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook ze in 20 min. met weinig water en zout gaar.
  • 2 Giet af en laat op een warmhoudplaatje op laag vuur 2 min. drogen. Indien u elektrisch of op inductie kookt, kunt u de puree op de laagste stand laten drogen. Pureer de aardappelen met de pureeknijper.
  • 3 Voeg de knoflook en kaas in delen toe. Roer met een houten lepel totdat de puree dik vloeibaar en glad is. Roer op het laatste moment de boter erdoor. Breng op smaak met peper.

Franse aardappel-kaaspuree is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Ratatouille met kipreepjes en kaaspuree
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aligot (aardappel-kaaspuree)
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Braadworst met tuinerwtenpuree
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Karbonades, spinazie en aardappelpuree
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaartje met belegen kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Franse andijviestamppot met rookworst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Franse groenten- en broodgratin
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept