Bruschetta spinazie, gedroogde tomaat en spek

10
10 min
Voorgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de kapjes van de ciabatta, die worden niet gebruikt. Snijd het brood in 10 schuine sneetjes. Besprenkel de bovenkant met 2 el olie. Rooster het brood 8 min. op een rooster in de oven. Wrijf de gegrilde broodjes licht in met een ½ teen knoflook en leg ze op een schaal.
  • 2 Snijd ondertussen de rest van de knoflook fijn. Verhit 2 koekenpannen zonder olie of boter en bak het spek in 5 min uit. Keer regelmatig. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Verhit ondertussen 2 el olie in een wok en fruit de fijngesneden knoflook 1 min. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Laat uitlekken in een vergiet.
  • 3 Verdeel de nog warme spinazie over de bruschette. Verdeel de tomaten erover en leg op elk broodje een plakje spek. Serveer direct.

Bruschetta spinazie, gedroogde tomaat en spek is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Paddenstoelentaart met spek
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cupcakes met spek en bieslook
1u5 min Nagerecht
Bekijk recept
Aardappelspies met mosterd-dilledressing en spek
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Forel met spek in pakketje
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Bruschetta's met carpaccio
30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
bruschetta met paprika en feta
60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Bruschetta's met puree van aardperen
Snack
Bekijk recept
Italiaanse bruschetta met rosbief en tonijnmayonaise
30 min-
Bekijk recept