Heksenvingers

20
15 min
Gebak
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Splits het ei. Zeef de bloem boven een kom en voeg de boter in blokjes, de suiker, het eiwit en het zout toe. Kneed eerst tot een kruimelig deeg en vorm er dan snel een bal van. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat 30 min. rusten in de koelkast.
  • 2 Verwarm de oven voor op 180 °C. Vorm 20 vingers van het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • 3 Bestrijk met de eidooier. Duw aan het eind van elke vinger een amandel in het deeg, dit is de nagel. Bak de koekjes in 12-15 min. lichtbruin en gaar. Laat 30 min. afkoelen. Maak met de rode schrijfstift een bloederig randje langs de ‘nagelriem’.

Heksenvingers is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Heksenvingers en nepogen
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Halloweenrecept Sabbatkoekjes.
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Heksenvingers en nepogen
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Halloweenrecept Sabbatkoekjes.
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept