1 Blancheer de spinazie 1 min. in kokend water. Giet af en duw met een lepel zo veel mogelijk vocht eruit. Snijd de spinazie fijn.Snijd de basilicumblaadjes fijn. Verkruimel het brood. Rasp de Pecorino Romano. Rasp de gele schil van de schoongeboende citroen en pers de vrucht uit.
2 Meng de ricotta met de spinazie, het rasp, de eieren, het broodkruim, de Pecorino Romano, helft van het basilicum, peper en zout in een kom. Maak 10 koekjes.
3 Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de koekjes (in delen) op middelhoog vuur in 4 min. goudbruin. Keer halverwege. Meng de crème fraîche met de rest van het basilicum. Breng op smaak met citroensap, peper en zout en meng door elkaar. Serveer de koekjes lauw of op kamertemperatuur met de dip.
Spinaziekoekjes met crème fraîche is een recept van Albert Heijn