Simpele kaasfondue

10
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snipper de sjalotten heel fijn. Risp de blaadjes van de tijm. Rasp de Cheddar en de Gruyère. Verbrokkel de blauwaderkaas.
  • 2 Verhit een pan met de helft van de olijfolie. Zet terwijl die pan opwarmt een andere pan op het vuur met een paar cm water en zet er een vuurvaste kom op. Doe de sjalotten in de pan met de rest van de olie en de tijmblaadjes. Breng op smaak met peper en zout. Bak 5 min. op niet te hoog vuur en schep het daarna in de vuurvaste kom met de cider en alle kaas.
  • 3 Laat de kaas op laag vuur in de kom smelten. Roer af en toe. Voeg de crème fraîche toe wanneer de kaas begint te smelten. Roer het erdoor en voeg een flinke scheut heet water toe om het een beetje los te maken. Proef, breng op smaak met peper en zout, en zet de ingrediënten om te dippen klaar. Serveer wanneer het kaasmengsel gesmolten is.

Simpele kaasfondue is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Driekazenfondue
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaasfondue met paddestoelen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geitenkaasfondue
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse kaasfondue
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Simpele runderstoof met sperziebonen recept
Bekijk recept
Ossenhaasbiefstuk stap-voor-stap van Loetje
5 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Linzen met paddenstoelenworstjes
Bekijk recept
Ossenworst met zuurkool en mosterd
15 min- Lunchgerecht
Bekijk recept