1 Klop het ei los. Schil de appel en snijd in kleine blokjes. Rasp de oranje schil van een schoongeboende sinaasappel. Verwarm de melk in een steelpan tot lauwwarm. Meng 100 ml warme melk, de gist en suiker in een kom. Laat 5 min. staan tot het gaat schuimen.
2 Zeef ondertussen de bloem in een kom. Maak een kuiltje en voeg de rest van de melk, het gistmengsel, het ei en het zout toe. Roer glad met een garde. Doe de appel, rozijnen, krenten, sukade en het sinaasappelrasp in een kom. Voeg de extra bloem toe. Schep de vulling door het beslag. Dek af met een schone, warme en vochtige theedoek. Laat 1 uur rijzen op een warme, tochtvrije plaats.
3 Verhit de olie in de pan tot 180 ºC. Doop steeds 2 lepels in de olie. Neem een schep beslag en laat in de olie zakken. Bak max. 4 oliebollen tegelijk.Keer ze met een schuimspaan zodra 1 zijde goudbruin is. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi de oliebollen met poedersuiker.