1 Leg de zalm in een schaal waar hij precies in past. Schenk er zo veel bietensap over tot de zalm onder staat. Laat minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast marineren.
2 Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de ovenschaal in met de zonnebloemolie. Neem de zalm uit het sap en dep droog. Bestrooi met peper en zout en leg in de schaal. Zet de zalm ca. 20 min. in de oven tot de zalm net gaar is. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Pel ze en snijd zeer fijn.
3 Snijd de peterselieblaadjes fijn en snipper de ui heel fijn. Meng de peterselie, ui, ei en olijfolie. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg 1 tl rasp en 2 tl sap toe aan het eimengsel.
4 Serveer de zalm met het eimengsel. Bestrooi eventueel met extra rasp en besprenkel met olijfolie.
In bietensap gemarineerde zalm is een recept van Albert Heijn