Gegrilde kalkoenfilet met cranberrysaus

4
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe de suiker in een pan en voeg 3 el water toe. Laat op laag vuur smelten. Zet het vuur hoog zodra de suiker gesmolten is en verhit tot een goudkleurige karamel. Boen ondertussen 1 sinaasappel schoon en snijd er 3 stukken oranje schil af. Pers beide sinaasappels uit. Neem de pan van het vuur en voeg het sinaasappelsap toe. Pas op, want het kan spetteren. Zet terug op het vuur en breng op laag vuur aan de kook.
  • 2 Voeg de bevroren cranberry's, sinaasappelschil en kruidnagels toe en laat 10 min. zacht koken. Roer af en toe. Laat iets afkoelen.
  • 3 Snijd ondertussen de kalkoenfilet in 8 gelijke stukken, bestrooi met peper en zout en bestrijk met de olie. Verhit de grillpan en gril de kalkoen in 6 min. goudbruin en gaar, keer halverwege.
  • 4 Bereid ondertussen de groentemix en aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder de sinaasappelschil en kruidnagels uit de cranberrysaus. Verdeel de groente en puree over 4 borden, leg er 2 stukjes kalkoenfilet bij en serveer met de saus.

Gegrilde kalkoenfilet met cranberrysaus is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Runderribeye met cranberry-honingsaus
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cranberrysaus
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Frisse cranberrycheesecake
25 min Gebak
Bekijk recept
Varkensfilet met cranberrysaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde aubergine
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde mango met aardbeien-gemberdip
20 min Nagerecht
Bekijk recept