Tempura van garnalen

4
20 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verhit de olie in een wok tot 180 °C. De olie is heet als een stukje brood dat u erin doet, direct begint te bruisen.
  • 2 Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal.
  • 3 Doe de bloem, maizena en wat zout in een schaal en roer er met een garde het mineraalwater en de ijsblokjes door. Er mogen nog wat klontjes in het beslag zitten.
  • 4 Haal de garnalen door het beslag en laat ze voorzichtig in de olie zakken. Bak de garnalen in kleine porties in 2-3 min. goudbruin en gaar. Lekker met Japanse sojasaus om te dippen en zeewiersalade (bakje 125 g, afdeling verse vis).

Tempura van garnalen is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Nasi met garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ananascurry met garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Tempura van tilapia en zomergroenten
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde kip op Japanse wijze
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige ananassalade met tamarinde
20 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Tempura
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept