1 Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Doe de asperges in een pan en breng aan de kook. Kook 10 min., draai het vuur uit en laat ze nog 10 min. in het hete water liggen. Giet af en snijd in stukken van 4 cm.
2 Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
3 Breng in een pan 6 cm water aan de kook. Voeg de azijn toe. Maak met een lepel een draaikolk in het water. Breek er 1 ei boven. Pocheer 3 min. Neem met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de andere eieren.
4 Smelt de boter in een hapjespan. Zet het vuur uit. Meng eerst de asperges, nootmuskaat en peper erdoor, dan de pasta en 2/3 van de rucola. Rasp de helft van de kaas erover en schep om. Schaaf de rest van de kaas. Verdeel de pasta over 4 borden. Garneer met de geschaafde kaas, rest van de rucola en eieren.
Pappardelle met asperges en ei van Tom is een recept van Albert Heijn