Cakejes met pijnboompitten

4
15 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Klop de eieren in een beslagkom los met een mixer. Voeg de suiker toe en blijf kloppen tot deze is opgelost en je een lichte crème hebt. Dit duurt ca. 5 min. Zeef de bloem en gist boven de kom en klop erdoor. Laat de boter op heel laag vuur smelten (let op: het mag niet te heet worden). Meng de boter door het beslag.
  • 2 Verwarm de oven voor op 160 ºC.
  • 3 Rasp de helft van de gele schil van de schoongeboende citroen. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met een mespunt het merg eruit. Meng het citroenrasp, merg en de helft van de pijnboompitten door het beslag. Laat 15 min. op het aanrecht staan.
  • 4 Roer het beslag nog eens door en verdeel het over de vormpjes. Bestrooi met de rest van de pijnboompitten. Bak de cakejes in de oven in ca. 25 min. goudbruin.

Cakejes met pijnboompitten is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken witlof met balsamico en pijnboompitten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Salade met warme geitenkaas
15 oventijd min Voorgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Volkoren pasta pesto
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Perzik trio
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Vanille cupcakes
20 min -
Bekijk recept
Cakespookjes
1 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Carrotcakejes met roomtopping
55 min- Nagerecht
Bekijk recept