Zoetzure garnalen

4
35 min
Voorgerecht
4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat de garnalen ontdooien. Snijd de ui in dunne ringen. Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui 3 min. op laag vuur. Voeg de wijn toe en laat de ui op heel laag vuur in 30 min. met de deksel op de pan zacht en gaar worden. Roer regelmatig.
  • 2 Pel ondertussen de ontdooide garnalen en verwijder met een scherp mesje het darmkanaal maar laat het staartje zitten. Dep de garnalen droog en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak de garnalen 5 min.
  • 3 Doe de rozijnen bij de ui en verwarm 2 min. Neem de pan van het vuur en roer de azijn erdoor. Doe in een kom en laat 10 min. afkoelen. Meng de garnalen erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Zet minimaal 1 uur in de koelkast.
  • 4 Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 3 min. goudbruin. Voeg toe aan het garnalenmengsel.

Zoetzure garnalen is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Nasi met garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ananascurry met garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Salamisandwiches met rode tapenade
5 min
Bekijk recept
Zoetzure konijn met tagliatelle (coniglio all’agrodolce con tagliatelle)
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle strandburgers
10 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Snelle erwtensoep met hotdogs
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept