1 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2 Snijd de kipfilet met een scherp koksmes fijn tot gehakt. Snijd de bosuitjes in heel dunne ringetjes. Snijd het steeltje van de rode peper en snijd de peper fijn. Rasp de groene schil van de schoongeboende limoen. Pers de vrucht uit. Meng het kipgehakt met de bosui, het rasp, sap, de rode peper, vissaus, het paneermeel en een mespunt zout. Vorm met vochtige handen 8 balletjes.
3 Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kipballetjes in delen in 10 min. goudbruin en gaar.
4 Verhit ondertussen de rest van de olijfolie in de wok en roerbak de rijst 3 min. Voeg de peen julienne toe en roerbak nog 2 min. Draai het vuur uit. Snijd de korianderblaadjes fijn. Roer met de sesamolie door de rijst. Serveer de rijst met de kipballetjes. Bon appétit!
Aziatische kipballetjes met wortelrijst is een recept van Albert Heijn