Aziatische kipballetjes met wortelrijst

4
25 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 2 Snijd de kipfilet met een scherp koksmes fijn tot gehakt. Snijd de bosuitjes in heel dunne ringetjes. Snijd het steeltje van de rode peper en snijd de peper fijn. Rasp de groene schil van de schoongeboende limoen. Pers de vrucht uit. Meng het kipgehakt met de bosui, het rasp, sap, de rode peper, vissaus, het paneermeel en een mespunt zout. Vorm met vochtige handen 8 balletjes.
  • 3 Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kipballetjes in delen in 10 min. goudbruin en gaar.
  • 4 Verhit ondertussen de rest van de olijfolie in de wok en roerbak de rijst 3 min. Voeg de peen julienne toe en roerbak nog 2 min. Draai het vuur uit. Snijd de korianderblaadjes fijn. Roer met de sesamolie door de rijst. Serveer de rijst met de kipballetjes. Bon appétit!

Aziatische kipballetjes met wortelrijst is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker


Aziatische zalmsalade
30 min-
Bekijk recept
Tomatenconsommé
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Noedels met varkensvlees met Aziatische kruiden
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Aziatische wokgroente met ananas en gehakt
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept