Gevulde kipfilet met rozijnen, port en walnoten

4
30 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe de port en rozijnen in een steelpan en breng aan de kook. Neem van het vuur en laat iets afkoelen. Hak de walnoten grof en ris de blaadjes van de takjes tijm. Meng de walnoten en tijm door de port en rozijnen. Maal de helft fijn met de staafmixer. Meng het fijngemalen mengsel in een kommetje met de andere helft van het mengsel.
  • 2 Snijd de kip in de lengte met een scherp mes in tot je ze kunt openklappen en je lapjes hebt die ongeveer even dik zijn. Bestrooi met peper en zout. Bestrijk de kip met het noten-rozijnenmengsel en rol strak op in de breedte. Wikkel elke kipfilet in plakjes pancetta.
  • 3 Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipfilets op hoog vuur rondom bruin. Zet het vuur laag en laat in 13 min. gaar worden. Snijd de kip in schuine plakjes.

Gevulde kipfilet met rozijnen, port en walnoten is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Salade met raclettekaas, walnoten en spekjes
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Appel, kaneel en rozijn
15 min Snack
Bekijk recept
Pastasalade met brie en walnoten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Koolrabitaartje met geitenkaas en appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept