Smelt de boter in een pannetje op het vuur. Blijf ondertussen roeren. Als de boter lichtbruin kleurt en begint te schuimen zet je het vuur uit en laat je de boter afkoelen in de koelkast. Dit duurt ongeveer 30 minuten. Verwarm de oven op 180 graden. Mix de afgekoelde boter en de suiker door elkaar met een mixer. Klop de eierdooier en vanillearoma er door en voeg dan beetje bij beetje het meel toe. Kneed het deeg daarna tot een geheel. Leg een stuk bakpapier op een bakplaat of vet hem goed in. Draai kleine balletjes van ongeveer 2 a 3 cm van het deeg en leg ze op de bakplaat. Zet ze ongeveer 20 minuten in de oven. Hak ondertussen de pistachenootjes fijn in een keukenmachine of in een zak met een hamer. Als de koekjes klaar zijn, zijn er kleine scheurtjes te zien op de bovenzijde en voelen ze nog een beetje zacht. Zodra ze zijn afgekoeld worden ze hard en bros van binnen. Smelt de slagroom en de chocolade er roer goed door totdat er een egale bruine saus ontstaat. Doop de koekjes een voor een hierin en bestrooi met wat pistache kruimels.
Chocolade pistache koekjes is een recept van Leuke Recepten