Meng alle kruiden voor de marinade door elkaar. Snijd de kip in grote stukken en bestrooi met het kruidenmengsel. Schenk de olijfolie erbij en schep de kip goed door elkaar. Dek af en zet zolang aan de kant. Snijd de aardappels in schijven en was ze onder de kraan. Snijd de paprika, sjalot en knoflook in stukjes. Verhit 1 eetl olijfolie in een grote wok of hapjespan en bak de sjalot met de knoflook even aan. Voeg de paprika en aardappels toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg 150 ml water en het halve bouillonblokje toe en breng aan de kook. Leg de stukken gemarineerde kip ook in de pan met de aardappels en paprika en laat afgedekt ongeveer 20 minuten sudderen. Schep alles af en toe door elkaar. Controleer na 20 min of de kip en aardappels gaar zijn. Bestrooi het gerecht met de fijngehakte peterselie en serveer eventueel met een frisse salade. Tip: maak je dit gerecht klaar voor kinderen dan kun je beter de caynnepeper achterwege laten, hierdoor krijgt het gerecht een wat mildere smaak.