Maak eerst de pesto, doe alles (behalve de olijfolie) in een keukemachine en maal fijn tot een groene massa. Giet dan beetje bij beetje de olijfolie er bij totdat de pesto de gewenste dikte heeft. Verwarm de oven op 200 graden en doe de cherrytomaatjes in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie en peper en zout. Zet de ovenschaal 10 minuten in de oven totdat de schil van cherrytomaatjes openbarst. Snijd ondertussen de kipfilets in stukken. Snipper het uitje en fruit even aan in een scheutje olijfolie. Voeg de blokjes kip toe en bak ongeveer 5 minuten. Snijd de champignons in plakjes en voeg toe aan de kip. Bak alles nog 5 minuten totdat de kip gaar is en de champignons wat geslonken zijn. Kook ondertussen de pasta gaar. Voeg de zelfgemaakte pesto en crème fraiche toe aan de kip en roer goed door. Proef nog even of er nog peper of zout bij moet. Schep de pasta op een bord en verdeel de kip pesto en een paar cherrytomaatjes er over. Bestrooi met pijnboompitten en geraspte kaas. Voor een snelle variant kun je ook kant en klare pesto uit een potje gebruiken maar het verschil proef je wel.