Verwarm de oven op 125 graden. Schil met een mesje een paar grote stukken schil van de citroen. Zet een pan met melk en de slagroom op het vuur. Snijd het vanillestokje over de lengte open en schraap met een mesje het merg er uit en voeg samen met het uitgeschraapte vanillestokje toe. Voeg ook de citroenschil toe en laat tegen het kookpunt komen. Klop de eierdooiers met 75 gr suiker romig met de mixer. Verwijder dan de citroenschil en vanillestokje uit de melk en slagroom en voeg toe aan de opgeklopte eierdooiers. Roer met een houden lepel goed door. Vet de ovenschaaltjes in met een beetje boter en giet het mengsel hier in. Laat ze 1 uur in de oven stollen. Haal ze uit de oven laat ze goed koud worden in de koelkast (in de vriezer kan eventueel ook). Strooi de rest van de suiker over de schaaltjes en carameliseer met een creme brulee brander. Ook handig om de dag van te voren te maken en de volgende dag alleen het suikerlaagje te karameliseren.