Crème brûlée

85 min
Nagerecht
4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven op 125 graden. Schil met een mesje een paar grote stukken schil van de citroen. Zet een pan met melk en de slagroom op het vuur. Snijd het vanillestokje over de lengte open en schraap met een mesje het merg er uit en voeg samen met het uitgeschraapte vanillestokje toe. Voeg ook de citroenschil toe en laat tegen het kookpunt komen. Klop de eierdooiers met 75 gr suiker romig met de mixer. Verwijder dan de citroenschil en vanillestokje uit de melk en slagroom en voeg toe aan de opgeklopte eierdooiers. Roer met een houden lepel goed door. Vet de ovenschaaltjes in met een beetje boter en giet het mengsel hier in. Laat ze 1 uur in de oven stollen. Haal ze uit de oven laat ze goed koud worden in de koelkast (in de vriezer kan eventueel ook). Strooi de rest van de suiker over de schaaltjes en carameliseer met een creme brulee brander. Ook handig om de dag van te voren te maken en de volgende dag alleen het suikerlaagje te karameliseren.

Crème brûlée is een recept van Leuke Recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Crème brûlée
180 min- Nagerecht
Bekijk recept
Crème brûlée met passievrucht
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Klassieke crème brûlée
235 min- Nagerecht
Bekijk recept
Crème brûlée met wortelen
Nagerecht
Bekijk recept

Crème brûlée
180 min- Nagerecht
Bekijk recept
Crème brûlée met passievrucht
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Forel met spek en creme fraiche
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Orata al forno e paccheri con crema di avocado (dorade uit de oven en pasta met crème van avocado)
30 min-
Bekijk recept