Meng 250 gr bloem, snufje zout, Italiaanse kruiden, suiker en gist door elkaar in een grote kom. Voeg het water en olijfolie toe en kneed het mengsel met de deeghaken tot een glad en stevig deeg. Dek de kom af en laat 1 uur rijzen (niet in de koelkast). Doe wat bloem op je handen en kneed het deeg met je handen door. Leg het op een met bloem bestoven stuk bakpapier en rol het uit met een bebloemde deegroller. Ben niet te zuinig met de bloem. Rol het deeg uit tot een rechthoek van ongeveer 2 cm dik. Bestrijk de bovenzijde met de pesto en beleg met de parmaham. Houd ongeveer 1 cm van de rand vrij. Rol het deeg met behulp van het bakpapier stevig op. Druk de uiteinden zachtjes dicht. Leg de rol op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg er voor dat de naad van de rol zich aan de onderzijde bevind. Laat de deegrol met pesto nog 20 minuten afgedekt rijzen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak het brood 10 minuten in de oven en verlaag de temperatuur dan naar 180 graden en bak het brood nog 20 minuten. Laat een paar minuten afkoelen en serveer lauw of koud. Voor een vagetarische versie kun je de parmaham vervangen door bijvoorbeeld 100 gr fetakaas.