Kip pesto uit de oven

4
65 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook ze ongeveer 10 minuten in een ruime hoeveelheid net niet gaar. Giet af en verdeel ze over de bodem van een grote ovenschaal. Bestrooi met (zee)zout, peper en pers of snipper een teentje knoflook er boven. Schenk er ca 3 eetlepels olijfolie bij en meng alles goed door elkaar. Zet de schaal 15 minuten in de oven. Pureer de basilicum, 2 teentjes knoflook, 2 eetl pijnboompitten en Parmezaanse kaas in een blender. Schenk er beetje bij beetje (ca 3 eetl) olijfolie totdat de pesto de gewenste dikte heeft. Bak de kipfilet met een klontje boter in een koekenpan aan beide kanten in ongeveer 2 minuten bruin. Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op een keukenpapiertje. Snijd ze bijna helemaal open en vul met de zelfgemaakte pesto en de overgebleven pijnboompitten. Snijd de plakjes parmaham door de lengte doormidden en wikkel ze diagonaal om de kip heen. Hal de ovenschaal met aardappelen uit de oven en leg de pakketjes kip er boven op en zet nog 20 minuutjes in de oven. Lekker met een salade met bijvoorbeeld mozzarella.

Kip pesto uit de oven is een recept van Leuke Recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pasta met kip uit de oven
75 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Appelbeignets uit de oven
50 min
Bekijk recept
Aardappelwaaiers uit de oven
25 min Bijgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept