Dessertrijst met amandelen

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Breng de melk aan de kook met de vanillesuiker, 2 eetlepels bruine basterdsuiker en kaneel. Voeg de dessertrijst toe als de melk kookt en laat ongeveer 12 minuten op laag vuur pruttelen. Roer de rijst af en toe goed door zodat hij niet aan de bodem gaat plakken. Verhit een koekenpan en bak de amandelschaafsel samen met 1 eetlepel basterdsuiker ongeveer 2 minuten totdat de suiker gekarameliseerd is. Schep de rijst in 4 kommetjes en verdeel de rozijnen en de gekarameliseerde amandelschaafsel er over.

Dessertrijst met amandelen is een recept van Leuke Recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Curry van bloemkool en kikkererwten, gekruide rijst met amandelen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Croissant met honing en geroosterde amandelen
5 min
Bekijk recept
Griekse yoghurt met zelfgemaakte notenmuesli
15 min
Bekijk recept

Rijstsouffle met mango
90 min Nagerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstepap onder een karamellaagje
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Roomrijstpudding met warme kersensaus
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Romige rijstepap met aardbeien en honingamandelen
30 min Nagerecht
Bekijk recept