Pompoenpastei met boterzacht draadjesvlees

4
30 min -
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees in 3 min. rondom bruin. Voeg de ui en kruiden toe en bak 1 min. mee. Schep de bloem erdoor. Los het bouillonblokje op in 5 dl heet water en schenk bij het vlees. Roer goed, zodat een gebonden saus ontstaat. Breng het gerecht tegen de kook aan en laat het vlees op laag vuur in 2 uur met het deksel op de pan gaar stoven. Roer af en toe. Voeg de pompoenblokjes toe aan het vlees en warm ze 1 min. mee. Doe het gerecht over in een kom en laat een uur afkoelen. Verwarm de oven voor tot 180°C. Rol 6 plakjes bladerdeeg uit tot een grote deeglap en bekleed hiermee de springvorm. Snijd eventueel overtollig deeg eraf. Prik met een vork gaatjes in de deegbodem en leg er aluminiumfolie overheen. Vul met gedroogde bonen en bak de bodem 15 min. voor in de oven. Verwijder bonen en folie. Schep de saus in de vorm. Rol de rest van het bladerdeeg uit tot een ronde plak en dek hiermee de pastei af. Druk het deeg aan de randen goed op elkaar. Bestrijk de bovenkant met losgeklopt ei. Maak kleine gaatjes in het deeg waaruit de stoom kan ontsnappen. Bak de pastei 45 min. in de oven tot het deeg mooi goudbruin en gaa

Pompoenpastei met boterzacht draadjesvlees is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Hollands draadjesvlees
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Indonesisch draadjesvlees
5u20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaans draadjesvlees
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Draadjesvlees
2 uur-
Bekijk recept