Vier potjes aardbeienjam

4
30 min -
Lunchgerecht
2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Was de aardbeien, verwijder het kroontje en snijd ze in stukjes. Doe de aardbeien met de geleisuiker en het citroensap in een pan. Breng de aardbeien met de suiker al roerend aan de kook. Laat 4 min. goed doorkoken. Neem de pan van het vuur en schep de warme jam in de potten. Sluit de potten goed en laat ze op kop 15 min. afkoelen. Dit zorgt voor een vacuüm, waardoor de jam langer houdbaar is. Keer de potten jam weer om en laat ze verder afkoelen. Maak het jampotje helemaal af met een mooi labeltje wat je vastbindt met een lintje. Download hier het labeltje

Vier potjes aardbeienjam is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Frisse rabarber ijscake met maanzaadjes
400 min- Nagerecht
Bekijk recept
Engelse afternoon tea
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ontbijttrifle
- 10 min-
Bekijk recept
Kwarktaart met aardbeien
35 min Gebak
Bekijk recept

Tortillasandwich met kip en avocado
20 min
Bekijk recept
Hazelnootsoesjes met ijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Schapenkaas met kersencompote
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Risottotaartje met kaaskrullen en oesterzwammen
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept