Plaattaart met rucolapesto

4
20 min -
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor volgens de aanwijzingen op de verpakking van het pizzadeeg. Rol het deeg met het bakpapier op de bakplaat uit en bestrijk het deeg met de tomatensaus. Pureer met de staafmixer of in de keukenmachine 50 g rucola met de knoflook en de walnoten. Schenk ca. 5 eetlepels olijfolie in een dun straaltje erbij en pureer tot een smeuïge pasta. Voeg de Parmezaanse kaas toe en pureer glad. Breng de pesto op smaak met zout en peper. Verhit in een koekenpan de resterende olijfolie. Bak de roerbakgroenten in 4-5 minuten. Verdeel de groenten met de plakjes worst over de deeg-bodem. Bak de taart in de oven in ca. 20 minuten. Schep bergjes pesto op de taart. Strooi er de resterende 25 g rucola over en snijd de plaattaart in stuk

Plaattaart met rucolapesto is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Ravioli met walnoot & rucolapesto
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rucolapesto
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Brie-pizza royale
2 uur-
Bekijk recept
Krieltjessalade met rucolapesto
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Italiaanse plaattaart
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Plaattaart met courgette en tonijn
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse plaattaart
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Plaattaart met spinazie en ei
Bekijk recept