Verwarm de oven voor tot 150°C. Dep de rendiersteaks droog met keukenpapier en bestrooi ze met peper en zout. Verhit de boter in een ruime hapjespan en bak de rendiersteaks een minuut op elke kant. Doe het vlees over op een bakblik en gaar het 15 min. door in de oven (rosé). Bak ondertussen de spekjes 2 min. in het braadvet van de steaks en voeg dan de krieltjes toe. Roerbak ze 5 min. samen met de spekjes tot ze lichtbruin kleuren. Voeg de wortel en champignons toe en roerbak alles nog eens 5 min. Voeg de erwtjes en zilveruitjes toe, schep alles goed om en warm het gerecht nog 5 min. door. Laat de rendiersteaks 5 min. buiten de oven ‘rusten’ onder aluminiumfolie en snijd ze dan in plakken van 1 cm. Verdeel de garnituur over grote borden en leg de plakjes steak dakpansgewijs hierop. Bestrooi het gerecht ruim met zwarte peper uit de molen.
Rendiersteak met klassieke garnituur is een recept van Jumbo