Rendiersteak met klassieke garnituur

4
30 min -
-
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 150°C. Dep de rendiersteaks droog met keukenpapier en bestrooi ze met peper en zout. Verhit de boter in een ruime hapjespan en bak de rendiersteaks een minuut op elke kant. Doe het vlees over op een bakblik en gaar het 15 min. door in de oven (rosé).  Bak ondertussen de spekjes 2 min. in het braadvet van de steaks en voeg dan de krieltjes toe. Roerbak ze 5 min. samen met de spekjes tot ze lichtbruin kleuren. Voeg de wortel en champignons toe en roerbak alles nog eens 5 min.  Voeg de erwtjes en zilveruitjes toe, schep alles goed om en warm het gerecht nog 5 min. door.  Laat de rendiersteaks 5 min. buiten de oven ‘rusten’ onder aluminiumfolie en snijd ze dan in plakken van 1 cm. Verdeel de garnituur over grote borden en leg de plakjes steak dakpansgewijs hierop. Bestrooi het gerecht ruim met zwarte peper uit de molen.

Rendiersteak met klassieke garnituur is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Paprikasoep met kipfilet en bieslookrijst
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kraken & Fentimans Curiosity Cola
10 min Snack
Bekijk recept
Banana Mama mocktail
10 min Snack
Bekijk recept
Salade bécassine
20 min
Bekijk recept

Steak Rossini met Pommes Williams
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliata van rendier, peren in wijn, crumble met spek en geitenkaas
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rendiersteak met vijgen en wilde boschampignons
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Rendier met pijnboompitten, galetten en parmezaan
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept