Tomatencrèmesoep

4
30 min
Voorgerecht
2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de knoflook fijn en snipper de ui. Verhit olie in een pan en fruit de ui en de helft van de knoflook 3 min. Voeg de tomatenblokjes en water toe. Laat de soep 20 min. op laag vuur koken.
  • 2 Pureer ondertussen de rest van de knoflook, de pijnboompitten en kaas in de keukenmachine tot een pesto. Voeg de rest van de olie en de blaadjes van het basilicum toe en pureer kort.
  • 3 Voeg de slagroom toe aan de soep en pureer kort met de staafmixer. Voeg tomaten toe en verhit 5 min. tegen de kook aan. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over borden of kommen en schep de pesto erop. Maal wat peper over de crème fraîche en serveer bij de soep.

Tomatencrèmesoep is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Tomatencremesoep met ballen
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Luxe Tomatencremesoep.
30-60 min -
Bekijk recept
Tomatencremesoep & Knoflookcroutons
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Tomatencremesoep
Bekijk recept

Tomatencremesoep met ballen
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Luxe Tomatencremesoep.
30-60 min -
Bekijk recept
Tomatencremesoep & Knoflookcroutons
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Tomatencremesoep
Bekijk recept