Romige rodekool

4
40 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het venkelzaad 1 min. Laat afkoelen op een bord en maal fijn in de vijzel. Snijd de kool in de lengte in parten, verwijder de harde kern en snijd de kool in reepjes. Schil de appels en snijd in parten. Verwijder het klokhuis en snijd in stukjes.
  • 2 Doe het venkelzaad, de kool, appel, azijn en het water in een pan. Verkruimel het bouillontablet erboven en breng aan de kook. Laat op laag vuur zonder deksel 20 min. koken. Doe de boter en room erbij en kook op laag vuur nog 10 min. Voeg peper en eventueel zout toe.

Romige rodekool is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Rodekoolstamppot met rundervinken
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rodekool met rozijnen
10 min Bijgerecht
Bekijk recept

Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige groene aspergesoep
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept