Verwarm de oven voor op 175°C. Klop de boter en suiker ca. 5 min. tot een luchtig geheel. Voeg een snufje zout toe. Doe 1 voor 1 de eieren erbij en schenk langzaam de melk toe. Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en mix alles goed door elkaar. Schep de peer en chocoladedruppels erdoor. Verdeel het beslag over de cakevormpjes. Plaats de bakvorm in het midden van de oven en bak de cakejes in 25 min. goudbruin en gaar. Haal de vorm uit de oven en laat ze afkoelen. Rol het fondant uit met een deegroller tot een dunne lap van 3 mm dik. Steek met een steker of glas rondjes van 7 cm doorsnede uit. Snijd een dun plakje van de bovenkant van de cupcake zodat de fondant er plat op komt te liggen. Leg de fondant erop en druk het aan. Rol de marsepein 2 mm dik uit met een deegroller. Snijd in ½ cm dikke repen en vervolgens in kleine blokjes. Leg ze op het zwarte fondant als een geblokte finish vlag. Garneer de cakejes met Cars auto’s en verdeel de cakejes over een cupcake stand
Cars cupcakes met peer en chocolade is een recept van Jumbo