Snijd de bovenkanten van de tomaten en lepel de zaden eruit. Snijd een flinterdun stukje van de onderkant zodat de tomaten goed rechtop kunnen staan. Zet de tomaten op kop op keukenpapier zodat het vocht eruit kan lekken. Breng in een pan 6 dl water aan de kook en los hierin de kippenbouillon o/ Houd e bouillon heet op laag vuur. Verhit de boter in een andere pan en fruit hierin de sjalotjes 2 min. Voeg de rijst toe en bak deze 3 min. mee tot hij goed heet is. Blus af met de witte wijn en laat de wijn al roerend verdampen. Voeg dan een flinke scheut bouillon toe en blijf roeren tot de bouillon geheel is opgenomen door de rijst. Voeg dan een nieuwe scheut bouillon toe. Ga zo door tot alle bouillon op is en de rijst beetgaar. Dit duurt ca. 20 min. Roer er de kaas en gemalen peper doorheen. Schep de rijst met een lepel in de uitgeholde tomaten. Zet ze op een bakblik en warm ze nog 10 min. door in een voorverwarmde oven van 180 ºC. (verwarm ze 20 min. als de tomaten geheel zijn afgeko
Rissotto-tomaten met Parmezaanse kaas en sjalotjes is een recept van Jumbo
Dit vind je misschien ook lekker
'Watervalrundvlees': Biefstuk met limoen-sjalotdressing