Deeg Verwarm de melk tot lauwwarm. Maak een kuiltje in de bloem en strooi het zout over de rand. Meng in het kuiltje de gist, melk, boter, suiker, ei, vanille-extract en rasp van de citroenschil en kneed beetje bij beetje de bloem erdoor. Kneed tot een soepel deeg en laat in een met bloem bestoven kom, afgedekt met plasticfolie circa 30 minuten rijzen. Rol het deeg uit tot 2 centimeter dikte en bestrijk het deeg met het ei-roommengsel. Walnootvulling Maal de walnoten fijn in het bakje van de staafmixer en voeg kaneelpoeder, suiker, appelstroop, water en cacaopoeder toe. Bestrijk het deeg met de walnootvulling maar houd 5 centimeter van de bovenste rand vrij. Rol het deeg op, begin bij de vulling en leg met de naad naar beneden. Vet de tulbandvorm in en leg de deegrol in de tulbandvorm, druk de randen goed tegen elkaar. Laat het deeg circa 20 minuten rijzen. Verwarm de oven op 170 ºC. Bestrijk de bovenkant van het deeg met het eidooiermengsel. Bak de potica in de oven in circa 40 minuten goudbruin en gaar. Haal de potica uit de vorm en bestruif met poedersuiker.