Mohr Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rooster de hazelnoten in de oven in circa 10 minuten goudbruin. Verlaag de oventemperatuur naar 170 ºC. Maal de hazelnoten met de lange vingers tot poeder en voeg het paneermeel toe. Smelt de chocolade au bain-marie. Splits de eieren en klop de eidooiers met de helft van de suiker luchtig. Meng de gesmolten chocolade door de eidooiers. Klop de eiwitten met de rest van de suiker tot pieken. Meng de hazelnootmassa door de eidooiers. Voeg dan een beetje eiwitschuim, de rum en de melk toe en meng goed door. Voeg de rest van het eiwitschuim toe en meng tot een egaal beslag. Vet de puddingvorm in en bestrooi met suiker. Giet het beslag in de vorm bak au bain-marie in de oven in circa 1 uur gaar. Chocoladesaus Hak de chocolade. Breng de melk met de vanillesuiker en de slagroom aan de kook. Giet op de chocolade en roer goed door. Laat afkoelen tot handwarm en meng de boter en de cognac erdoor. Garnering Klop de slagroom tot pieken. Giet de saus in een diepe serveerschaal, zet de mohr in het midden en schep er de slagroom over.