Gestoomde kaneelpuddinkjes Smelt de boter. Meng de bloem met de suiker, kaneelpoeder, bakpoeder en het zout. Splits een ei. Meng in een andere kom de melk met het ei, de eidooier en de gesmolten boter. Spatel het bloemmengsel door het melkmengsel. Rasp de appel en meng de appel door het beslag. Schep het beslag in een spuitzak. Vet de vormpjes in en vul de vormpjes voor twee derde met het beslag. Breng een pan met water aan de kook. Verdeel de vormpjes over de stoommand en stoom de kaneelpuddinkjes in 15-20 minuten gaar. Vanillesaus Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng de slagroom met de melk, 1 el suiker, het vanillemerg en de vanillestokjes aan de kook. Roer de resterende suiker glad met de eidooiers. Giet een gedeelte van de kokende room over de eidooiers en meng goed door. Giet de saus terug in de pan en gaar de saus, al roerende zonder te koken, met een spatel tot vla dikte. Serveer de saus bij de warme kaneelpuddinkjes.
Gestoomde kaneelpuddinkjes met vanillesaus is een recept van 24Kitchen