Zoete appels

4
1 uur-
Nagerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Breng de witte wijn met de suiker, kaneelstokjes en de steranijs aan de kook en zet het vuur lager. Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en voeg het merg en de stokje toe aan de witte wijn. Schil de appels en haal met een appelboord het klokhuis eruit. Pocheer de appels (de witte wijn mag niet koken!) circa 25 minuten tot ze helemaal gaar zijn en laat in het kookvocht afkoelen. Laat ze uitlekken en dep droog. Verwarm de oven op 180 ºC. Snijd de bladerdeegplakjes in 5 repen van 2 centimeter breed. Snijd over de breedte repen van circa 2 centimeter. Bedek de appel verticaal met de repen bladerdeeg, zet ze vast in de gaten boven en onder de appel. Zet de appels in een ingevette bakvorm en bestrijk met het eidooiermengsel. Bak de appels in de oven in circa 35 minuten goudbruin en krokant. Kook ondertussen het overgebleven pocheervocht in met de abrikozenjam. Haal de appels uit de oven, bestuif met poedersuiker en serveer met het ingekookte vocht. Garneer de appels met munt. Thema: mooiste taarten

Zoete appels is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolgoulash
30 min-
Bekijk recept

Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook
30 min-
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knolselderijrisotto
30 min-
Bekijk recept