Brandweerburger

4
30 min-
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

IJskoude appelmoes Schil en snijd de appels in gelijke blokjes. Halveer de citroen. Meng in een magnetronbestendige kom de appels, sap van een halve citroen, suiker en het water. Dek het kommetje af met een bordje en verwarm circa 6 minuten op 900 watt in de magnetron tot compote. Stamp tot moes. Laat de appelmoes op het aanrecht in circa 15 minuten tot lauwwarm afkoelen. Zet het kommetje in de vriezer en laat in circa 15 minuten ijskoud worden. Waspeenfrietjes uit de oven Verwarm de oven voor op 220 ºC. Halveer de waspeentjes in de lengte. Verdeel de waspeentjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel de waspeentjes met een scheutje olie. Bestrooi met de paprikapoeder, een beetje zout en versgemalen peper. Hussel alles goed door. Rooster de waspeentjes in de oven in circa 20 minuten gaar.Burgers Meng het gehakt met de sambal, het ei en het paneermeel en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Maak gelijke burgers van het gehakt. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de burgers om en om in circa 10 minuten goudbruin en gaar. Topping Pel en snijd de uien in halve ringen. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de uien in circa 5 minuten goudbruin.  Roer de honing erdoor en laat circa 2 minuten karamelliseren. Breng op smaak met een beetje zout. Serveren Halveer de broodjes. Beleg de broodjes met de uien, burgers en een lepeltje ijskoude appelmoes. Serveer de waspeenfrietjes ernaast.

Brandweerburger is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker