Overijsselse MosterdsoepPel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in een (soep)pan en fruit de ui en knoflook circa 3 minuten. Schenk het water en de kookroom erbij en voeg het bouillonblokje toe. Breng het geheel aan de kook en laat even koken. Verwarm een koekenpan en bak de spekblokjes krokant en gaar in circa 8 minuten. Halveer de prei in de lengte, was de prei en snijd de prei in dunne ringen. Roer de mosterd en de prei door de soep en kook nog circa 4 minuten op laag vuur mee. Meng in een kommetje een scheutje water met de maïzena en roer door de soep. Breng de soep op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Snijd het stokbrood in plakken. SaladeVerwijder de buitenste bladeren van de kropsla. Haal de bladeren los. Verwijder het groen van de radijsjes en snijd ze in vieren. Snijd de komkommer in plakjes. Meng in een grote kom de kropsla, radijsjes, komkommer en een scheutje olijfolie extra vierge. ServerenVerdeel de soep en de spekblokjes over soepborden. Serveer met het stokbrood en de salade.
Overijsselse mosterdsoep is een recept van 24Kitchen