Pasta carbonara

4
30 min-
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

SaladeBreng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Verwijder eventueel de uiteindes van de haricots verts en kook de haricots verts in de pan met water in circa 6 minuten beetgaar. Giet de haricots verts af en spoel ze koud. Laat ze uitlekken op een zeef. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in reepjes. Meng de haricots verts met de paprika’s, rucola, balsamicoazijn en een scheutje olijfolie en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Pasta carbonaraKook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking. Bak de spekreepjes circa 5 minuten op hoog vuur in een droge koekenpan. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Voeg de ui en knoflook toe aan de spekjes en bak ze circa 3 minuten mee. Giet de pasta af en roer door de spekjes. Zet het vuur laag en breng de pasta op smaak met versgemalen peper. Kluts de eieren los in een kom en meng de Parmezaanse kaas erdoor. Voeg eventueel een scheutje water toe als het mengsel te vast is. Roer het eimengsel door de pasta en warm 1 minuut goed door. Serveren Verdeel de pasta carbonara over borden en serveer de salade ernaast.

Pasta carbonara is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Linguine alla carbonara met pancetta en knoflook
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Millefeuille van rode bietjes en mozzarella, vinaigrette met pancetta
Voorgerecht
Bekijk recept
Wortelpasta carbonara met tuinerwten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta carbonara met tuinbonen en ham
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kruidige pasta met geitenkaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige pasta met salami
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met rode zalm
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept