Bosschotel

4
30 min-
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

AardappelpureeBreng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Giet de aardappels af en stoom ze droog. Verwarm de melk. Pureer de aardappels met een pureestamper en maak smeuïg met de melk. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Roer de bosuitjes en de mosterd door de puree en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.  BosschotelVerwarm de oven voor op 200 °C. Verwarm een pan en bak de spekblokjes in circa 6 minuten krokant. Snijd de champignons in vieren. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Voeg de champignons, ui en de knoflook toe aan de spekblokjes en bak circa 6 minuten mee. Schenk de fond erbij en voeg een klontje boter toe. Roer goed door. Verdeel de aardappelpuree over een met olie ingevette ovenschaal. Schep daarop de champignons en de doperwten en bestrooi met geraspte kaas. Bak de ovenschotel in de oven in circa 10 minuten goudbruin. 

Bosschotel is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker