Zuppa de pomodori • Snijd de vleestomaten in dikke plakken. Houd 4 plakken tomaat apart en snijd de rest in blokjes. • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. • Verhit een scheutje olie in een soeppan en fruit de ui, knoflook en tomatenblokjes circa 2 minuten. • Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 2 minuten onder continu roeren. • Schenk het water erbij en voeg het bouillonblokje toe. Breng het geheel aan de kook en zet daarna het vuur laag. • Voeg de gnocchi toe en kook in circa 2 à 3 minuten gaar. • Breng de soep eventueel op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. • Pluk de blaadjes basilicum. Scheur de helft boven de soep in grove stukken en warm deze even door. Bewaar de rest voor de garnering van de soep. Gegrilde groente • Verwarm een grillpan. • Snijd de courgette in de lengte in plakken van circa 0,5 centimeter. • Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in grove stukken. Smeer de plakken tomaat, courgette en paprika in met olijfolie. • Gril de plakken groente om en om in circa 3 minuten gaar. • Breng de plakken groente op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Serveren Verdeel de gegrilde groente over de (soep)borden. Schep de soep erbij. Schep er een flinke lepel mascarpone op en garneer met wat blaadjes basilicum.