Harde wenerdeeg Kluts het ei. Maak een kuiltje in de bloem en meng in het kuiltje de boter, suiker en het ei. Kneed er beetje bij beetje de bloem door en kneed tot een soepel deeg. Druk het deeg plat, verpak in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast. Florentines Verwarm de oven voor op 180 ºC. Breng voor het beslag in een pan suiker, honing, room en boter aan de kook tot de suiker is opgelost. Roer de amandelen, pistache en de gekonfijte sinaasappelblokjes erdoor. Rol het harde wenerdeeg dun uit en steek er cirkels uit (deze dienen de grootte te hebben van de cirkels in de siliconen mat). Leg de plakjes deeg in de siliconen vorm. Verdeel een eetlepel florentinebeslag over de deegplakjes. Bak de koekjes in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Haal de koekjes uit de vorm en laat afkoelen. Afwerking Smelt de chocolade au bain-marie en schenk twee derde uit op een marmeren plaat. Strijk de chocolade met een paletmes door elkaar tot hij circa 26 ºC is. Schep de afgekoelde chocolade door de resterende chocolade en meng goed en snel door elkaar. Bekijk hier de video voor het tableren van chocolade. Doop de afgekoelde koekjes voor de helft in de getableerde chocolade en laat ze uitharden op bakpapier.
Chocolade-sinaasappelflorentines is een recept van 24Kitchen