Steek de kolen van de barbecue aan en laat de barbecue goed heet worden.Snijd de aardappels een stuk of 10 keer in, maar niet helemaal door. Verpak de aardappels in aluminiumfolie, leg ze in de hete kolen van de barbecue en pof ze in 15-30 minuten, afhankelijk van de grootte van de aardappel, gaar.Breng de honing, ketjap, sojasaus, steranijs, sambal, ketchup en water aan de kook en kook in circa 8 minuten tot stroop. Halveer de speklappen en gril de speklappen om en om op de barbecue. Bestrijk ze tussendoor met een kwastje met de stroop zodat de speklappen karamelliseren.Rooster de maïskolven om en om bruin op de barbecue.Pel en hak de knoflook fijn. Pel en snijd de bieslook fijn. Meng de knoflook en bieslook door de crème fraîche en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Serveer de speklappen met de maïskolven en de gepofte aardappels en verdeel de crème fraîche over de uitgepakte aardappels. TIP: Je kun de aardappels en speklappen ook in oven doen op 220 ºC reken dan 10 minuten extra voor de aardappels. De maïskolven kunnen in een grillpan, grill ze circa 6 minuten.
Geroosterde speklappen is een recept van 24Kitchen