Aziatische sliptong

4
30 min-
-
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

KokosrijstBreng in een pan de kokosmelk en het water aan de kook en kook de rijst in circa 10 minuten gaar. Zet het vuur uit en laat de rijst circa 8 minuten met de deksel op de pan droog stomen. Gestoofde Chinese koolHalveer de Chinese kool in de lengte, verwijder de kern en snijd de kool in dunne repen. Pel en snijd de knoflook in plakjes. Halveer de puntpaprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de puntpaprika in blokjes. Verhit een scheutje olie in de wok en roerbak de knoflook en Chinese kool circa 2 minuten. Voeg de puntpaprika’s toe en schenk het water erbij. Stoof de Chinese kool in circa 4 minuten gaar en breng op smaak met een beetje zout en peper. Aziatische sliptongMeng de bloem met het kerriepoeder en de kokosrasp. Kluts het ei los. Dep de sliptongfilets droog met keukenpapier en bestrooi met een beetje zout en peper. Wentel de sliptongfilets eerst door het ei en dan door het bloemmengsel. Verhit een scheutje arachideolie en een klontje boter in een pan en bak de sliptong om en om in 3 minuten goudbruin en gaar.   Hak de cashewnoten fijn. ServerenVerdeel de rijst en de kool over borden. Leg de gebakken sliptongfilets op de rijst en bestrooi met de cashewnoten.

Aziatische sliptong is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Sliptong met jus van witlof, ham en kaas
1u25 min
Bekijk recept
Gebakken sliptong met tjap tjoy
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken sliptong met dragonmayonaise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sliptong uit Oostende
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Aziatische zalmsalade
30 min-
Bekijk recept
Tomatenconsommé
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Noedels met varkensvlees met Aziatische kruiden
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Aziatische wokgroente met ananas en gehakt
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept