Steek de kolen van de barbecue aan en laat hem goed heet worden. Halveer de rode peper over de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn. Schil en snijd de gember fijn. Halveer de bol knoflook. Verhit een scheut olie in een pan en fruit de peper, gember en knoflook. Voeg de honing, sojasaus en ketjap toe en roer goed door. Voeg de kipvleugels toe en schenk er zoveel water op zodat de kipvleugels net onder staan. Breng aan de kook en kook de kipvleugels in 10 tot 15 minuten gaar. Haal de kipvleugels uit het vocht en laat het vocht inkoken tot siroop. Gril de kipvleugels om en om circa 6 minuten op de barbecue tot ze lekker gegrild zijn. Bestrijk ze tussendoor met de siroop. Snijd de sla in stukken en halveer de cherrytomaatjes. Meng de sla met de tomaatjes en de mayonaise en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Serveer de kipvleugels met de salade. TIP: Je kunt de kippenvleugels ook in de oven garen. Gaar ze in circa 15 minuten in een voorverwarmde oven op 220 ºC.
Gemarineerde kipvleugels is een recept van 24Kitchen