Verwarm de grill van de oven op 200 °C. Arabische saladeSnijd de paprika’s in vieren en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika’s op een bakplaat bekleed met bakpapier en besprenkel ze met een beetje olie. Schuif in de oven en bak in circa 10 minuten gaar. Halveer de tomaten en bak circa de laatste 5 minuten mee met paprika’s. Pel de paprika’s en tomaten wanneer ze afgekoeld zijn en snijd ze vervolgens in reepjes. Pel en snijd de knoflook fijn. Pel en snipper de ui. Hak de peterselie fijn. Meng de paprika’s, tomaten, knoflook, ui, peterselie en een scheutje olijfolie in een kom. KalkoenschnitzelMeng 2 eetlepels zonnebloemolie met de paprikapoeder, gemberpoeder en chilivlokken. Halveer de kalkoenfilets en smeer ze in met het specerijenmengsel. Houd een beetje van de specerijenolie achter. Klop de eieren los met een mespuntje paprikapoeder. Wentel de kalkoenfilets eerst door de bloem, dan door het ei en vervolgens door het paneermeel. Verhit een laagje olie van ongeveer 3 centimeter in een pan en bak de kalkoenschnitzel in circa 8 minuten om en om goudbruin. KrieltjesBak de krieltjes met de resterende specerijenolie in 12 minuten goudbruin en krokant. Serveren Verdeel de Arabische salade, kalkoenschnitzel en de krieltjes over de borden.
Kalkoenschnitzel met Arabische salade is een recept van 24Kitchen