Kalkoenschnitzel met Arabische salade

4
30 min-
-
3 sterren op basis van 5 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de grill van de oven op 200 °C. Arabische saladeSnijd de paprika’s in vieren en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika’s op een bakplaat bekleed met bakpapier en besprenkel ze met een beetje olie. Schuif in de oven en bak in circa 10 minuten gaar. Halveer de tomaten en bak circa de laatste 5 minuten mee met paprika’s. Pel de paprika’s en tomaten wanneer ze afgekoeld zijn en snijd ze vervolgens in reepjes. Pel en snijd de knoflook fijn. Pel en snipper de ui. Hak de peterselie fijn. Meng de paprika’s, tomaten, knoflook, ui, peterselie en een scheutje olijfolie in een kom. KalkoenschnitzelMeng 2 eetlepels zonnebloemolie met de paprikapoeder, gemberpoeder en chilivlokken. Halveer de kalkoenfilets en smeer ze in met het specerijenmengsel. Houd een beetje van de specerijenolie achter. Klop de eieren los met een mespuntje paprikapoeder. Wentel de kalkoenfilets eerst door de bloem, dan door het ei en vervolgens door het paneermeel. Verhit een laagje olie van ongeveer 3 centimeter in een pan en bak de kalkoenschnitzel in circa 8 minuten om en om goudbruin. KrieltjesBak de krieltjes met de resterende specerijenolie in 12 minuten goudbruin en krokant. Serveren Verdeel de Arabische salade, kalkoenschnitzel en de krieltjes over de borden. 

Kalkoenschnitzel met Arabische salade is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kaasfondue met paddestoelen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rodewijn-wildfondue met linzen
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groenterisotto met kalkoenschnitzel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saltimbocca van kalkoenschnitzel met jus van cranberry's
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept