Deeg Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin de boter, water, ei, een snufje zout en bakpoeder met elkaar. Kneed beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast. Gehakt Hak de amandelen. Pel en snipper de ui. Pluk en hak de blaadjes peterselie. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes. Meng het gehakt met de amandelen, ui, peterselie en appel en breng op smaak met een beetje zout, peper en nootmuskaat. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rol het deeg uit tot 3 millimeter dikte. Steek 12 cirkels uit met de steker van 10 cm doorsnede en 12 cirkels met de steker van 12 cm doorsnede. Bestrijk de kleine deegcirkels met het eidooiermengsel. Verdeel een flinke eetlepel gehakt op de kleine cirkels, dek af met de grote cirkel en druk de randen met een vork aan. Bestrijk de bovenkant met het eidooiermengsel en verdeel 3 amandelen over elke koek. Prik in het midden een gaatje voor de stoom te laten ontsnappen. Bak de koeken in circa 30 minuten goudbruin en gaar.