Zalmkedgeree

4
30 min-
-
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

ZalmfiletBreng in een pan het water en het bouillonblokje aan de kook. Kook de zalm in de bouillon in circa 10 minuten gaar. Haal de zalm voorzichtig uit de bouillon en laat afkoelen op een bordje. Bewaar de bouillon. Eieren Breng een pan met water aan de kook en kook de eieren in circa 8 minuten hard. Giet af en spoel koud. Pel de eieren. Snijd de eieren in parten. ZalmkedgereePel en snipper de ui. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en kerriepoeder circa 2 minuten. Voeg de rijst toe en bak circa 1 minuut mee. Schenk de bewaarde bouillon op de rijst en laat op laag vuur met de deksel op de pan circa 15 minuten garen. Verwarm een pan en rooster de geschaafde amandelen circa 3 minuten. Snijd de tomaten in blokjes. Snijd de bosuitjes in dunne ringen. Pluk en hak de peterselie fijn. Scheur de zalm in stukjes. Meng de zalm, eieren, tomaten, bosuitjes, peterselie, mangochutney, geschaafde amandelen en de boter door de rijst en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Serveren Verdeel de zalmkedgeree over borden.

Zalmkedgeree is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker