Gehaktbrood Breng water aan de kook en kook 2 eieren 8 minuten. Laat ze schrikken in koud water en pel ze. Snijd een V-vorm uit het brood en houd dit apart. Verwarm de oven voor op 170 °C. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook fijn. Snijd de helft van het achtergehouden brood in kleine blokjes. Meng het gehakt samen met de ui, knoflook, ketchup, worcestersaus, mosterd, kerriepoeder en het overgebleven ei. Breng het gehakt op smaak met zout en peper. Druk een gedeelte van het gehakt in de uitsnede van het brood. Druk er voorzichtig de in partjes gesneden gekookte eieren in. Verdeel de rest van het gehakt over de eieren en druk aan. Bestrooi het gehaktbrood met de geraspte kaas en bak circa 30 minuten op een met bakpapier beklede bakplaat. Mosterdmayonaise Klop de eidooiers met de mosterd en de azijn los. Giet druppelsgewijs de zonnebloemolie erbij. Snijd de augurken, tomaat en komkommer in plakjes. Snijd het gehaktbrood in plakken en bestrijk met de mosterdmayonaise en beleg met augurk, tomaat en komkommer.
Gehaktbrood met een twist is een recept van 24Kitchen