Marokkaans gehakt

4
30 min-
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Snijd de tomaten in grove stukken en pureer fijn met de staafmixer. Pel en snipper de ui. Snijd de dadels in kleine stukjes. Meng de ui, dadels, kaneelpoeder, komijnpoeder, kerriepoeder, ei, paneermeel en een beetje zout en peper door het gehakt. Verhit een scheut olie in een pan. Draai met natte handen balletjes ter grootte van pingpongballen van het gehakt en bak ze in circa 6 minuten om en om goudbruin. Voeg de gepureerde tomaten toe en stoof de balletjes, met de deksel op de pan in circa 10 minuten gaar. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Snijd de courgette in blokjes. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de courgette goudbruin en gaar in circa 4 minuten. Roer de gekookte rijst erdoor en warm goed door. ServerenVerdeel de rijst en het Marokkaanse gehakt met de tomatensaus over borden.

Marokkaans gehakt is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenschotel met gehakt en groente
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met vegetarisch gehakt
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paprika's gevuld met tuinerwten en gehakt
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Visskewers met een marinade van gekonfijte citroen, gekonfijte citroendip en citroensalsa
30 min-
Bekijk recept
Kiptajine met wortel en courgette & Tajine met gamba’s
1 uur-
Bekijk recept
Salade van kikkererwten op z’n Marokkaans
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Marokkaans gekruide Lamsfilet, saus met koriander en harissa
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept