Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Snijd de tomaten in grove stukken en pureer fijn met de staafmixer. Pel en snipper de ui. Snijd de dadels in kleine stukjes. Meng de ui, dadels, kaneelpoeder, komijnpoeder, kerriepoeder, ei, paneermeel en een beetje zout en peper door het gehakt. Verhit een scheut olie in een pan. Draai met natte handen balletjes ter grootte van pingpongballen van het gehakt en bak ze in circa 6 minuten om en om goudbruin. Voeg de gepureerde tomaten toe en stoof de balletjes, met de deksel op de pan in circa 10 minuten gaar. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Snijd de courgette in blokjes. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de courgette goudbruin en gaar in circa 4 minuten. Roer de gekookte rijst erdoor en warm goed door. ServerenVerdeel de rijst en het Marokkaanse gehakt met de tomatensaus over borden.